ARTICOLE

Comerț cu inghețată cu iz politic

Tentaculele dezmățului pedist au pătruns și în sfera comerțului stradal cu înghețată și băuturi răcoritoare din municipiul Chișinău. În ultimul timp, – cu complicitatea Primăriei – au fost înlăturați abuziv vechii operatori din domeniu și au fost promovate trei rețele mari de gherete, printre care o companie a cărui fondator administrează o firmă afiliată „Avia Invest” S.R.L., cea care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Ultimul zvâcnet hidos al unui consiliu corupt și compromis

Pe 19 mai 2015 a avut loc ultima ședință a actualului Consiliului municipal Chișinău, în cadrul căreia au fost votate sute de decizii funciare și locative, prin care s-au atribuit ilegal zeci de hectare de pământ și mii de metri pătrați de încăperi municipale.

 Dezmățul în construcții continuă

Încă o construcție ilegală, autorizată de către Primăria municipiului Chișinău cu încălcarea documentației de urbanism și a normativelor în construcții, este ridicată pe strada Ion Nistor, 17.

Termocomul a fost pierdut pentru municipalitate

Primăria a eșuat în negocierile pentru obținerea unui pachet de blocaj la S.A. Termocom – monopolistul municipal din domeniul termoenergetic. În aceste condiții, Termocomul a intrat în procedură de faliment.

Credit de 48 mln. euro pentru Apă-Canal, în condiții netransparente

La ședința Consiliului municipal Chișinău din 13 noiembrie 2014 s-a pus în discuție aprobarea contractelor de împrumut și de garanție pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă și de tratare a apelor uzate în municipiul Chișinău”.

Circ și jaf în CMC

În Consiliul municipal Chișinău (CMC) continuă împărțirea ilegală a terenurilor și a încăperilor municipale. Încă un episod de acest fel a avut loc în ședința Consiliului din 13.11.2014, prelungită pe 20.11.2014.

Pentru ce am fost exclus din PL

Duminică,  29 septembrie, unele surse mass-media au difuzat o știre despre  ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal, la care s-a votat, de rând cu alte chestiuni, și excluderea din partid a 12 persoane, printre care și subsemnatul. Motivul oficial: încălcarea Statutului PL.

Noua configurație politică din Consiliul municipal Chișinău: alianța liberal – comunistă

În vâltoarea și fierbințeala BAC-ului și a bătăliilor parlamentare s-a scăpat din vedere un important eveniment politic la nivel municipal –  crearea unei noi alianțe în Consiliul municipal Chișinău: liberal – comuniste. Dacă înainte se votau cu comuniștii (cacofonie intenționată) subiecte ocazionale de interes personal al cuiva, acum liberalii au purces la o alianță deschisă, pe față cu comuniștii. Ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC) din 27 iunie, la care s-a votat cu duiumul decizii ilegale, ne dovedește cu prisosință acest lucru. Dar să le luăm pe rând.